Strictly Baby Ballroom.

Usch. Satt och zappade på TV'n och började kolla på ett program på trean. Striclty Baby Baby Ballroom heter det.
Och jag fattar inte.

Det handlar om barn, runt 8-9 år, som är stjärnor inom dansen! De är jätteduktiga på att dansa och hur söta som helst i kläderna, men fan. Deras föräldrar är ju läskiga! Så hårt som de pressar sina barn för att bli bäst! Det är ju sjukt!
Som en tjej, nio år. Så fort hon gjort läxorna, måste hon upp och träna dansen en halvtimma. Sitter hon och kollar på tv kan hennes pappa komma in, stänga av tv'n och säga att hon måste öva på dansen. Även om hon redan övat massor i skolan.
Föräldrarna pushar, pressar och tvingar barnen till att öva för att bli bäst!
Men har de frågat barnen om de verkligen vill det där?! Klart de vill dansa, men so badly? De är barn. De måste få leka, träffa sina vänner och... vara barn! Inte lägga ner hela livet på någon dans, de kanske egentligen vill ha som hobby, men föräldrarna pushar dem. USCH.

När/om jag får barn ska jag självklart försöka få de intresserade av sport av någon slag. Men genom en kul grej i så fall! Inte tvinga de till något de egentligen inte vill!

Vad är det föräldrarna vill egentligen? Att barnen ska bli 'lyckliga'? Yeah, right. Man fattar ju vad som händer sen.
Eller att deras barn ska försörja de kanske, bli stjärnor, tjärna massor med pengar så föräldrarna får leva lyxliv?
Eller är det en dröm de själva aldrig fick uppleva? Och nu försöker de leva genom sina barn? Istället för att gjort det själva.
Sen säger de att det är för barnens skull, för deras framtid. Och när de blir gamla ska de tacka föräldrarna för möjligheten de gett dem. De tog ifrån dem deras barndom, ja det är ju något att vara riktigt tacksam över.

Jag undrar om det här verkligen är vad barnen vill? Låt någon utomstående fråga dem, så kanske de vågar svara vad de egentligen känner. För vem vågar säga till sin stenhårda pappa att man inte vill dansa längre? Tänkte det.

Kommentarer

Kommentera här:


Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress:

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test